Vesti Online

NOVE TEHNOLOGIJE

Fejsbuk i Tviter iz ugla humanosti

Večernje novosti pre 6 sati

Katastrofalne poplave u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj pokazale su da se preko društvenih mreža Fejsbuka i Tvitera, osim prikupljanja humanitarne pomoći, mogu sačuvati i životi. Katastrofalne poplave u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj pokazale su da se preko društvenih mreža… »

Facebook i Twitter iz ugla humanosti

B92 pre 15 sati

B92: Facebook i Twitter iz ugla humanosti

Katastrofalne poplave u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj pokazale su da se preko društvenih mreža Facebooka i Twittera, osim prikupljanja humanitarne pomoći, mogu sačuvati i životi. Ako su Facebook i Twitter do sada doživljavani kao zabava i mesto za dokolicu, vreme je da se ove društvene… »

Ni kablovski, ni bežični – internet „iz svemira“

B92 pre 18 sati

B92: Ni kablovski, ni bežični - internet "iz svemira"

Da li je moguće širom sveta imati Internet bez kablova, bez mobilne mreže i po pristupačnoj ceni? Da, pokazali su inženjeri satelitske komunikacije na Međunarodnoj izložbi Vazduhoplovstva, ILA 2014 u Berlinu. Ko želi na Internet, obično koristi žičane ili bežične mreže. Ali postoji još jedan način:… »

Paralisani mladić će šutnuti prvu loptu na Svetskom prvenstvu (video)

Benchmark pre 9 sati

Svetsko prvenstvo u fudbalu počinje u Brazlu za manje od mesec dana, a na početku će moći da se vidi nešto zaista neverovatno. Planirano je da paralisani mladić iz Brazila ustane i šutne prvu loptu na utakmici, zahvaljujući motorizovanom spoljnom skeletu i posebnoj 3D-štampanoj kacigi. Suština ovog… »

Google optimizovao Play Store web stranu za mobilne uređaje

Benchmark pre 8 sati

Google je konačno objavio verziju svoje Play Store web stranice, optimizovane za mobilne uređaje. Prodavnica Google aplikacija je sada mnogo lakša za korišćenje u slučaju da joj pristupate sa browsera mobilnog uređaja. Stranice optimizovane za mobilno korišćenje veoma podsećaju na samu Google Play… »

FIFA 14 dobija Brazil World Cup 2014 mod (video)

Benchmark pre 15 sati

FIFA 14 po svemu sudeći neće postati manje atraktivna za igranje nakon što se spustila zavesa na takmičenja u evropskim ligama, a danas će i na Ligu šampiona. Razlog tome je što će ova igra 29. maja dobiti Brazil World Cup 2014 tematsko ažuriranje za Ultimate Team mod, potpuno besplatno. Razvojni… »

Kina želi sopstveni OS baziran na Linuxu umesto Windowsa

Benchmark pre 20 sati

Kina je nedavno uvela zabranu korišćenja Windows 8 operativnog sistema na računarima koje koristi država. Ističe se zabrinutost zbog prestanka podrške za Windows XP, a kineske vlasti se brinu da se isto može desiti u budućnosti i sa Windows 8 sistemom. Iako Microsoft poručuje da će se tek… »

Kupovina Beatsa od strane kompanije Apple pod znakom pitanja

Benchmark pre 7 sati

Nakon prvobitne euforije, već nekoliko dana nema novih vesti o kupovini Beatsa od strane kompanije Apple, a ističe se da za to postoji i dobar razlog. Kako Billboard saznaje, Apple nije srećan što se na internetu pojavio video u kome pre par nedelja glumac Tajris Gibson čestita jednom od osnivača… »

Otkrivene još neke karakteristike Galaxy Note 4 phableta

Benchmark pre 14 sati

Samsungov Galaxy Note 4 phablet se očekuje tek početkom septembra, ali SamMobile u svom izveštaju otkriva nekoliko karakteristika koje bi mogli da vidimo kod ovog uređaja. Ovaj sajt tvrdi da će Samsung doneti sledeće karakteristike: „Swipe to launch Motion Launcher“, „Aqua Capture“, „Multi Network… »

Microsoft: Windows 8.1 with Bing biće jeftiniji za proizvođače računara

Benchmark pre 10 sati

Microsoft je najavio Windows 8.1 with Bing, novu verziju operativnog sistema koja će uskoro početi da se isporučuje na jeftinom hardveru, samo i isključivo na njemu. Korisničko iskustvo bi u velikoj meri trebalo da bude identično onom na Windowsu 8.1, jer neće biti nikakvih ograničenja koja biste… »