Vesti Online

NE DA FOTELJU Bivši direktor „Lutrije“ sada hoće u carinu

Posle loto skandala, o čemu je pokrenuta istraga zbog sumnje da je u pitanju bila nameštaljka, tadašnji direktor “Lutrije” Aleksandar Vulović, sada puca na novu poziciju, i to u Upravi carina, saznaje “Blic”.

Sprema se za povratak u Upravu carina: Aleksandar Vulović

Izvor “Blica” u Vladi Srbije kaže da Vulović ne odustaje od dobre pozicije i da lobira za novo radno mesto preko svojih veza u Ministarstvu finansija.
– On pokušava preko pojedinih ljudi u kabinetu ministra Dušana Vujovića da se pozicionira u carini – kaže izvor “Blica”.

Staro mesto

Naš sagovornik dodaje da bivši direktor „Lutrije“, koji bi bio smenjen da sam nije podneo ostavku posle loto skandala, nastoji da dobije funkciju pomoćnika direktora Uprave carina i to u Sektoru za primenu carinskih propisa.

 

Reč je o veoma važnoj funkciji jer bi u tom slučaju u njegovoj nadležnosti bila kontrola propisa, samim tim njihova izmena, tumačenje, tarife…

Promenio broj
“Blic” poslednja dva dana nije mogao da stupi u kontakt sa Vulovićem. On se nije javljao na dosad poznati broj, a prema navodima zaposlenih u „Lutriji“, on je po ostavci promenio telefonski broj koji je svima nepoznat.

Vulović je, međutim, u istoj fotelji bio i do maja 2011. kada je u vreme vlade DS postavljen za direktora Uprave za igre na sreću, gde je bio do pre desetak dana. Kako navodi “Blicov” izvor, u vreme vlasti DS za Vulovića su vezivane pojedine sporne nabavke, ali nikada nije pokrenuta istraga.
– Kao što je dobro plivao u vreme DS, tako je sve do ovog skandala dobro snašao i u vladi SNS – kaže izvor „Blica“ iz Vlade.

Politika

Kako dodaje, u vreme DS dobro pozicionirani Vulović je iz carine 2011. izbacio Marka Ćirkovića, sadašnjeg načelnika Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja, koji je po povratku na posao 2013. ostvario najveći broj zaplena ikada ostvarenih na carini.

 

Jedini razlog zašto je oteran u vreme vlasti DS i Vulovićevog šefovanja je što se Ćirković s tadašnjim opozicionim liderom, a danas premijerom Aleksandrom Vučićem, pojavio na fotografijama s mitinga SNS u Beogradu.

(BLIC)