Vesti Online

LUGANSK Ubijen Mozgovoj!

Komandant dobrovoljačke brigade „Priviđenje“ Aleksej Mozgovoj ubijen je iz zasede na putu između Luganska i grada Alčevsk, gde je stacionirana brigada, saopštili su njegovi saborci.

Aleksej Mozgovoj

Aleksej Mozgovoj

„To se dogodilo otprilike na istom mestu gde se 7. marta dogodio pokušaj ubistva Mozgovoja. Nepoznate osobe otvorile su vatru na džip u kojem se Mozgovoj nalazio sa pratnjom. Mozgovoj je teško ranjen i preminuo je na licu mesta“, izjavio je predstavnik brigade „Priviđenje“.

On je dodao da su u pucnjavi ranjeni ljudi iz pratnje, ali nije mogao da kaže koji je stepen njihovih povreda, prenosi RIA „Novosti“.

U toku je potraga za diverzantima.

Džip u kojem su se nalazili Mozgovoj i njegovi saborci pogođen je nedaleko od Mihajlovke na teritoriji Luganske Narodne Republike.

Mozgovoj je u video-obraćanju 8. marta izjavio da je na njega izvršen pokušaj ubistva, nakon čega je prebačen u Alčevsku gradsku bolnicu sa lakšim povredama.

Nakon ukazane lekarske pomoći on se vratio svojim obavezama.

Mozgovoj je bio jedan od najuspešnijih komandanata dobrovoljačke vojske Donbasa. U oružanoj borbi je učestvovao od proleća 2014. godine. (Alo)