Vesti OnlineZanimljivo

Kapadokija,šta je to ?

Foto: Tetyana Kochneva / Alamy / Alamy / Profimedia

Na samo sat vremena vožnje od Beograda krije se „srpska Kapadokija“

01.06.2023.  2 Mins Read Putovanja

Na samo sat vremena vožnje od Beograda čeka vas nestvarna avantura – u Vojvodini niče prava turistička atrakcija, koja bi uskoro trebalo da postane poznata kao „srpska Kapadokija“.

Zamislite samo da se nalazite u velikom šarenom balonu, da sa visine od 70 metara posmatrate magične predele naše zemlje, dok se sunce polako povlači iza horizonta, a predeo ispod vas menja boje. Da biste doživeli ove nezaboravne trenutke nije vam potrebno da posetite čuvenu Kapadokiju, sve ovo vas čeka u Krčedinskoj adi.

Opština Inđija odlučila je da razvije turizam u ne tako posećenoj oblasti – Krčedinskoj adi, pa je na malenom rečnom ostrvu organizovala letenje balonima, koje će trajati od 3. juna, pa sve do kraja leta.

Let balonima na topao vazduh trajaće deset minuta i koštaće skoro 6.000 dinara po osobi. Baloni će iznad Krčedinske ade levitirati na oko 60 do 70 metara.

Letovi će se odvijati vikendom od 19 časova, utorkom i sredom. Odlučeno je da letovi budu u večernjim satima jer je tada vetar najpovoljniji za te prilike.

Pored toga, biće organizovan prevoz katamaranom i brodom od pristana do Krčedinske ade, koji će trajati oko 25 minuta i cena karte će biti 500 dinara po osobi.

Projekat „srpska Kapadokija“ je realizovan u saradnji sa turističkim organizacijama i agencijama iz Turske.

Krčedinska ada je već sada veoma atraktivna turistička tačka Vojvodine, a uvođenjem ponude letenja balonom na njoj, mogla bi da bude jedna od najvećih turističkih destinacija u Srbiji i šire.

Share Article