Vesti Online

Jevreji napali osoblje ambasade SAD

.

Jevreji napali osoblje ambasade SAD

BY  ON  ·POLITIKA

Jevrejski naseljenici napali su zvaničnike SAD tokom posete Zapadnoj obali kako bi istražili tvrdnje o šteti nanetoj palestinskim poljoprivrednicima.

Policijski portparol Miki Rozenfeld rekao je da su naseljenici bacali kamenice na zvaničnike koji su došli u područje kraj jevrejskog naselja Adi Ad u dva konzularna vozila da istraže palestinske tvrdnje da su naseljenici dan ranije posekli desetine maslina.

On je rekao da je bezbednosno osoblje naredilo konzularnim zvaničnicima da se vrate nazad u vozila kada su naseljenici počeli da bacaju kamenice.

Vozila su se potom udaljila, dodao je Rozenfed, istakavši da je policija povela istragu nakon što je podneta zvanična tužba.

Drugi policijski portparol Luba Samri rekla je da američki bezbednjaci nisu koristili oružje dok je trajao napad na konzularce.

Američki konzulat u Jerusalimu nije odmah komentarisao ovaj incident, prenosi Asošiejted pres.

Naseljenici su se često protivili stranom mešanju u njihove poslove, ali je ovo prvi fizički napad na konzularno osoblje.

SAD su najavažniji strani saveznik jevrejske države i daju joj pomoć od tri milijarde dolara godišnje, a uz to podržavaju njene stavove u međunarodnim forumima, uprkos stalnim kritikama.

(B92)(isra-news)