Vesti Online

Janković: Prete mi, ne osećam se bezbedn

Zaštitnik građana Saša Janković izjavio je za Televiziju N1 da se ne oseća bezbedno zbog pretnji koje dobija, a čemu je obavestio i predsednika Srbije Tomislava Nikolića pre nego što je ceo slučaj dospeo u novine.

Znao je (Nikolić) da će se ovo desiti – rekao je Janković gostujući u „Pressingu“ na TV N1.
Kako je istakao, na njegov račun poslednjih dana izrečene su najružnije lične diskvalifikacije: da pije, mokri ispred ulaza, čak i da podriva sistem bezbednosti.
-Ovde se kritičari smatraju izdajicama – ocenio je Janković.

Ombudsman je podneo krivične prijave protiv dvojice vojnih policajaca koji su tokom prošlogodišnje Parade ponosa obezbeđivali Andreja Vučića. Prijave su podnete protiv pripadnika Uprave Vojne policije zbog napada na žandarme, a ombudsman se pridružio i krivičnoj prijavi koju je policija, po nalogu tužilaštva, podnela protiv sedmorice pripadnika Žandarmerije zbog torture i zlostavljanja nakon sukoba.

 

Janković je naveo da je krivična prijava protiv dvojice pripadnika Vojne policije zasnovana isključivo na dokumentima MUP-a iz kojih se, između ostalog, može zaključiti da je jedan od njih nosio oružje, udario žandarma u glavu ali i da je VBA nezakonito zaplenila dokazni materijal. (Blic)