Vesti Online

JAALON: Hamas u Gazi i Turskoj želi da kreira terorizam na Zapadnoj obali

Ogranci Hamasa u Gazi i Istanbulu, Turska, traže način da organizuju terorističke napade na Zapadnoj obali, izjavio je ministar odbrane Moše Jaalon tokom obilaska Centralne komande IDF-a.

„Hamas pokušava da izgradi terorističku infrastrukturu u Judeji i Samariji koja će sprovoditi napade u različitim oblicima, a protiv toga mi moramo da radimo agresivno i odlučno“, rekao je Jaalon.

Istovremeno, Izrael mora da ispuni „odgovornost i izvrši dobru procenu  kako bi se smirila situacija na terenu“, rekao je on.

Jaalon je održao sastanak o evaluaciji sa visokim oficirima Centralne komande, i pohvalio ih je zbog njihovog „važnog i impresivnog“ rada u sprečavanju terorizma zajedno sa Šin Betom (Izraelska bezbednosna agencija).

„Palestinci protiv nas radije deluju jednostrano u međunarodnim telima, kako bi ugrozili legitimitet Izraela. Ali, oštre provokacije, koje visoki članovi Palestinske uprave sprovode u društvenim i institucionalnim medijima, dovode do niza incidenata i usamljenih terorista“, izjavio je ministar odbrane.

(The Jerusalem Post)(isra-news)