U Zrenjaninu do kraja septembra očekuje se završetak izgradnje ”Aviv parka” sa oko 22.000 kvadrata maloprodajnog prostora.

Park gradi izraelska kompanija “Aviv Arlon Holding”.

Gradilšte je obišao gradonačelnik Čedomir Janjić koji je izrazio zadovljstvo što će završetkom gradnje biti omogućeno i otvaranje nekoliko stotina radnih mesta.

Sada se gradi 22.000 kvadratnih metara, a u planu za narednu godinu je još oko 10.000, naglasio je on, dodavši da je to najveće gradilište u gradu i da je u pitanju investicija od 30 miliona evra.

Predstavnica te izraelske kompanije Danka Gladović je kao rok završetka izgradnje označila kraj septembra, kada je planirana primopredaja svih lokala.

Gladović je pohvalila i saradnju s lokalnom samoupravom i svim njenim strukturama jer su ubrzali sve procedure, objavljeno je na sajtu grada.

“Kada budu otvoreni lokali, Zrenjanince očekuje negde oko 300 do 400 novih radnih mesta”, naglasila je ona.

Kompanija “Aviv Arlon”, koja realizuje investiciju u Zrenjaninu, jedna je od vodećih izraelskih kompanija u oblasti nekretnina i još od 1963. se bavi razvojem velikih projekata i izgradnjom.

Prva realizovana investicija u Srbiji je “Aviv ritejl park” u Pančevu, otvoren 2011, druga stambeno-poslovni kompleks na Zvezdari u Beogradu i treća – izgradnja “Aviv ritejl parka” u Zrenjaninu. (isra-news)