Vesti Online

Izraelska policajka i tri napadača ubijeni u Jerusalimu

Trojica Palestinaca naoružana automatskim oružjem, eksplozivnim napravama i noževima danas su u Jerusalimu ubila jednu izraelsku policajku i drugu teško ranila, a potom su policajci ubili napadače, saopštile su izraelske vlasti.

Foto: Tanjug/AP

Bio je to jedan od najsmelijih napada u bezmalo pet meseci skoro svakodnevnog nasilja, uglavnom palestinskih napada nožem na izraelske policajce, vojnike i civile, navela je agencija AP.

Napad se dogodio kada su izraelski paramilitarni granični policijski oficiri u bezbednosnoj patroli primetili trojicu ljudi koji su im bili sumnjivi kraj Kapije Damask u jerusalimskom starom gradu, glavnom mestu za šoping Palestinaca, na kome inače ima puno turista, rekla je policijska portparolka Luba Samri.

Oficiri su ih zaustavili i jednom od njih počeli da kontrolišu ličnu kartu, dok su druga dvojica izvadila noževe i napala dve oficirke.

Jedna od njih, identifikovana kao devetnaestogodišnja Hadar Koen je kasnije podlegla ranama, saopštila je policija.

Policijski oficiri su pucali i ubili trojicu Palestinaca, a potom deaktivirali eksplozivne naprave koje su napadači nosili.

Portparolka Samri je saopštila da su oficiri svojim telima sprečili kombinovan napad.

Policija je napadače identifikovla kao dva dvadesetogodišnjaka i jednog godinu dana starijeg iz sela Kabatija kraj Dženina na severu Zapadne obale, javio je izraelski list „Haarec“.

Izraelski medij navode da se ni za jednog napadača ne zna da je povezan s nekom terorirističkom organizacijom.

Od sredine septembra 27 Izraelaca je ubijeno u napadima Palestinaca. (Blic)