Vesti Online

ISLAMSKA DRŽAVA LUDAKA: Hoćemo Pariz i Jerusalim!

U novom snimku, Abu Muhamed al – Adnani odbacuje tvrdnje da su pretrpeli posledice, obećava napade na Belu kuću, Big Ben i Ajfelovu kulu. Portparol Islamske države militanata objavio je snimak tvrdeći da ISIS nije  odvraćen izveštajem da su njene snage potisnute iz iračkog grada Tikrit. “Islamska država će živeti i postajaćemo sve jači i postićićemo više pobeda”, rekao je Abu Muhamed al – Adnani u snimku. On tvrdi da je lider ISIS Abu Bakr al – Bagdadi prihvatio zakletvu sa grupom iz Boko Harama i pozvao muslimane da emigriraju u to područje.

Zastupnik ISISa usmerio je nekoliko pretnji prema Jevrejima i Hrišćanima, rekavši da će imati dve mogućnosti: “Primiti Islam ili platiti najveću cenu kada se vaše vojske proteraju iz poluostrva Muhameda, iz Jerusalima i svih muslimanskih zemalja.” On je upozorio da će, ako Jevreji i Hrišćani odaberu treći put – i insistiraju na tom putu – da bi mogli uskoro zažaliti zbog svog izbora i trebaju biti u stanju da zaustave nalet kalifata “Jevreji i Hrišćani su uplašeni i slabi”, rekao je Al – Adnani.

“Slabost i kukavičluk ne mogu postići pobedu”, naglasio je on, ističući da su kukavice zbog neprijavljivanja rata protiv Islama i Sunita. On je takođe kritikovao napore Zapada da ubiju starije ISIS komandante i borce, rekavši da ih smrt ne zanima i samo razgoreva vatre džihada. Čak i pod vođstvom SAD ukoliko koalicija izvrši udare po Sirijskim teritorijama ISISa, portparol te terorističke grupe je nastavio da tvrdi da imaju prednost. Al – Adnani rekao je da njegova grupa dobila onog  trenutka kad su Pentagon, koalicija i Evropa slavili preuzimanje kontrole nad manjim gradovima poput Kobania.

“Pobedili smo dana kada su Evropa i SAD sanjali da vraćaju kontrolu nad  Tal Hamisom, Mosul, Sinjar, Tikrit, Kaim, Derna, Tell Abad i ostale”, rekao je portparol ISIS-a.

“S druge strane, mi – uz Alahovu pomoć – dobićemo Paris, pre Rima i islamskog Iberia i nakon što smo dići u vazduh Belu kucu, Big Ben, i Ajfelovu kulu pre Pariza i Rim,”upozorio je on.  Al – Adnani zapretio je da ISIS ima velike ciljeve. “Mi želimo Kabulu, Karači, Rijad, Teheran, Bagdad, Damask, Jerusalim i Kairo, Sana, Doha, Abu Dabi i Aman. Muslimani će se vratiti na vlast, da budu predvodnici i da vode na svakom mestu”.

(JPost) (isra-news)