Vesti Online

ILIĆ NAJAVIO DALJINSKO NAVOĐENJE RAKETA PROTIV GRADA Genijalni Velja opet briljira!

Velimir Ilić, ministar za vanredne situacije, briljirao je po ko zna koji put! Ovog puta, stručni Velja je mesec dana nakon što je grad opustošio i potukao pola useva po Srbiji rešio problem s tom nepogodom!

Setio se mesec dana posle katastrofe: Velimir Ilić

Setio se mesec dana posle katastrofe: Velimir Ilić | Foto: Oliver Bunić

Iako se država nedavno bukvalno cenkala sa protivgradnim strelcima oko mesečnog honorara od 2.400 dinara, ministar Ilić sada se dosetio genijalnog rešenja – vođenje sistema za protivgradnu zaštitu sa daljinskim (ALO) navođenjem iz RHMZ-a, gde bi se na osnovu koordinata oblaka ispaljivale rakete. Ovaj novi sistem je, objašnjava Ilić, mnogo efikasniji jer ne zavisi od ljudskog faktora. O novom epohalnom planu ministra raspitali smo se i kod stručnjaka.

– Sve to je čisto bacanje para. Grad niko ne može da spreči, ovde se samo radi o procentima. Moderniji sistem bi smanjio štetu za neki mali procenat. Da ne pričamo da takav sistem košta milione evra, a mi nemamo da plaćamo ni protivgradne strelce. Mnogo je pametnije uložiti u sistem mreža koji direktno štite useve – navodi jedan od meteorologa.
Domaći voćari, očajni posle velikih gubitaka, oprezni su u vezi s Ilićevim najavama.