MINISTAR privrede u ostavci Saša Radulović odlučan je da nastavi političku karijeru i do kraja nedelje saopštiće svoje konkretne planove.

Kako saznajemo, on je još u dilemi da li da osnuje sopstvenu partiju, koja bi učestvovala na izborima, ili će se priključiti timu neke od postojećih stranaka.

Kako prenose naši izvori, ideja Radulovića je da sa dvojicom najbližih saradnika iz Ministarstva, Dušanom Pavlovićem i Aleksandrom Stevanovićem, i uz pomoć privrednika, napravi politički projekt s kojim bi pokušao da sa političke scene istisne URS Mlađana Dinkića.

Međutim, za to je potrebno da se prikupi minimum 10.000 overenih potpisa, ali i obezbedi značajan novac. Osim toga, i uticajni poslovni ljudi prilično su rezervisani prema ovim ministrovim planovima.

Nikola Pavičić, koji je svojevremeno sa grupom privrednika osnovao Pokret za privredni preporod Srbije, kaže za „Novosti“ da su oni odavno odustali od učešća u politici kroz stranačko delovanje:

– Ne vidim koliko bi neka nova stranka mogla da se nametne svojim idejama i programom, niti vidimo smisao da se stavljamo u službu bilo koje političke opcije.

Radulovićeva „opcija B“ jeste da se priključi Novoj stranci, ili LDP-u. Lider NS Zoran Živković kaže za „Novosti“ da je imao kontakte sa Radulovićem ali – pre šest meseci:

– Tada je ideja bila da uđe u NS i bude jedan od funkcionera, ali se nismo složili oko nekih zahteva koje je tada izneo.

SARADNICI IZ KABINETA PRAVE MOST

MOST Radulovića ka Novoj stranci i LDP-u jesu njegovi najbliži saradnici u Ministarstvu – Pavlović je član Živkovićeve stranke, a Stevanović u Političkom savetu liberala. Stevanović za „Novosti“ kaže da će posle serije razgovora narednih dana biti jasnije da li će svako krenuti na svoju stranu ili u zajedničku političku priču.