Vesti Online

Hteli da joj naplate održavanje sefa koji je obijen!

Ni posle sedam meseci otkako je otkrivena pljačka sefova u trezoru Vojvođanske banke, Beograđanka K. M. nije uspela da povrati svojih 57.000 evra koji su joj ukradeni. Jedino što je u međuvremenu dobila bila su, kako tvrdi, dva papira – pismena izjava kojom potvrđuje da neće tužiti banku i uplatnica za godišnji zakup sefa!

Prazan sef u  trezoru  Vojvođanske  banke

Prazan sef u trezoru Vojvođanske banke | Foto: privatna arhiva

– Ukradeni novac mi i dalje nije isplaćen, iako je sud ocenio da sam oštećena i naložio banci da mi vrati komplentnu sumu, za koju je veštačenjem dokazano da je postojala u sefu. Sada pokušavaju da me nateraju da potpišem izjavu u kojoj stoji da će mi vratiti novac ukoliko ih ne tužim. Sve ovo vreme sam se borila, pa ni sada neću odustati i dozvoliti im da me pregaze – kaže za „Alo!“ K. M. i najavljuje tužbu.

Lopov se nagodio
Razbojnik Slavko Marinković (31) nagodio se sa tužilaštvom i priznao da je obio sef K. M. i ukrao gotovo 57.000 evra. Takođe je priznao da je obio još jedan sef, i to sve u zamenu za dve i po godine zatvora. Njegov saučesnik Danijel Samardžija (35) ranije je priznao delo i nalazi se u kućnom zatvoru.

Ona tvrdi da se od trenutka kada je otkrila pljačku suočava sa „nezamislivom neprofesionalnošću“ nadležnih u Vojvođanskoj banci.

– Mislila sam da će sve biti rešeno u trenutku kada su policija i tužilaštvo odradili svoj deo posla i uhapsili razbojnike, koji su priznali pljačku. Međutim, usledio je pakao. Za rođeni novac, koji je ukraden između ostalog i usled njihovih propusta i grešaka, moram sada da pristajem na ucene. Poručujem im da neću, pogotovo što iza sebe imam sudsku odluku – tvrdi K. M.
U Vojvođanskoj banci kažu za „Alo!“ da su spremni da nadoknade štetu svojim klijentima za koje je pravnosnažnom odlukom suda utvrđeno da su oštećeni, kao i u kom iznosu je šteta nastala.
– Predstavnici banke su u kontaktu sa klijentima i nadležnim organima kako bi se što pre pronašlo usaglašeno rešenje koja mora biti zasnovano na činjenicama dobijenim od nadležnih državnih institucija. Napominjemo da je sud nadležan da utvrđuje okolnosti i presuđuje o činjenicama u ovim slučajevima – rekli su u banci.

Račun greška?
Beograđanka K. M. kaže da su je juče obavestili da joj je račun za godišnji zakup sefa dat greškom i da ipak ne mora ništa da plati. “Zamislite da posle svega dobijete račun za korišćenje sefa koji vam je obijen i opljačkan. Kada sam rekla da mi ne pada na pamet da platim, rečeno mi je da sam obavezana ugovorom i da će me u suprotnom tužiti”, kaže K. M. (ALO)