Vesti Online

EPS PREPOLOVIO BROJ DIREKTORA: Sada ih 43 manje!

Nova organizacija državnog preduzeća. Sistematizacije i u distribucijama

EPS PREPOLOVIO BROJ DIREKTORA: Sada ih 43 manje!

Novom organizacionom šemom „Elektroprivrede Srbije“ koja se primenjuje od ponedeljka, smanjen je broj sektora sa 65 na 35, čime su ukinute čak 43 direktorske funkcije.

Direktor EPS Aleksandar Obradović potpisao je Odluku o osnovama unutrašnjeg organizovanja „Elektroprivrede Srbije“ i Pravilnik o organizaciji i sistematizaciji poslova u JP EPS.

– Javno preduzeće EPS je novom organizacionom šemom više integrisan sa privrednim društvima, gde će, takođe, u narednom periodu biti primenjena ova sistematizacija poslova – naglašava se u saopštenju ove kompanije. – Cilj je da JP EPS bude bliže proizvodnji i distribuciji električne energije.

 

 

Kako ističu u EPS, usvajanje odluke i pravilnika prvi su koraci u reorganizaciji kompanije po Programu reorganizacije, koji je krajem novembra prošle godine usvojila Vlada Srbije.

– Prva faza programa reorganizacije predviđa da do 1. jula sva privredna društva za proizvodnju uglja i električne energije budu integrisana u JP EPS, osnivanje jednog privrednog društva za distribuciju električne energije u kojem će biti sva dosadašnja PD za distribuciju, kao i nastavak rada PD „EPS Snabdevanje“ – naglašavaju u EPS. – Na taj način umesto dosadašnjeg organizovanja kroz 14 pravnih subjekata sistem će funkcionisati sa tri pravna subjekta.

U saopštenju se navodi i da je programom reorganizacije EPS predviđeno da do 1. jula 2016. godine, EPS postane akcionarsko društvo. (press)