Vesti Online

BRITANSKI MEDIJI PLASIRAJU NOVE TEORIJE ZAVERE Englezi tvrde: Putin poslao huligane na EP!

Ruske huligane, koji su tučama i incidentima obeležili prvu fazu takmičenja na Evropskom prvenstvu, organizovao je i u Francusku poslao Vladimir Putin!

Doček na  „Šeremetjevu“:  Aleksander Šprigin

Doček na „Šeremetjevu“: Aleksander Šprigin, Foto: profimedia

Ovu šokantnu tvrdnju prezentovalo je, istina bez dokaza, nekoliko britanskih medija. Navodno, o umešanosti ruskog predsednika u nerede u Francuskoj, govorio je neimenovani engleski političar!?

Britanski zvaničnik se tom prilikom poziva na izjavu direktora policije iz Marselja, koji je rekao da su ruski navijači izuzetno uvežbani, kao da su deo specijalnih jedinica.

– Teško je dokazati tvrdnju da je Kremlj direktno poslao huligane da prave haos u Francuskoj, ali mnoge od njih videli smo na fotografijama i snimcima u opremi koju nose ruski specijalci. Smatramo da je ovo deo Putinovog „hibridnog“ specijalnog rata – rekao je neimenovani član britanske vlade medijima na Ostrvu.

Vladimir Putin

Vladimir Putin, Foto: profimedia

Kako bi se pojačala ova spektakularna priča, britanski mediji u čitavu gužvu ubacuju Marka Robertsa, šefa policije, koja nadgleda engleske huligane tokom Evropskog prvenstva 2016.

– U desetogodišnjoj praksi nisam video tako organizovane navijače kao Ruse u Francuskoj. Videli smo njih oko 150 kako u tuče ulaze pripremljeni sa gumama za zube, borilačkim rukavicama i maramama.

Putin se zbog najnovije teorije zavere nije oglašavao. Ranije je ruski predsednik osudio huligansko ponašanje tokom EP, ali se ironično i zapitao: „ Kako 200 Rusa može da prebije hiljade Engleza“.(Alo)