Vesti Online

Bajatović oduzima nagradu u 12 rata

Radnicima „Srbijagasa” koji su za jubilej firme dobili po 62.500 dinara ovaj iznos biće odbijen u 12 rata počev od januara naredne godine.

Posustao: 
Dušan Bajatović

Foto: Željko Šafar / RAS SrbijaPosustao: Dušan Bajatović

Iako je iz Vlade nedavno traženo da direktor ove kompanije Dušan Bajatović radnicima bonus odbije od samo jedne zarade, zaposleni u „Srbijagasu“ novac će ipak vraćati u više rata, i to tokom cele naredne godine, saznaje “Blic”. To znači, kako tvrdi naš izvor iz “Srbijagasa”, da će svakom od ukupno 1.200 radnika u ovoj državnoj kompaniji, mesečno od plate biti odbijano po 5.200 dinara.

Tražili vraćanje odjednom

– Pojedinci iz Vlade tražili su da se novac u kasu preduzeća vrati u najkraćem mogućem roku. U jednom momentu zahtev je bio da se ceo bonus odbije od samo jedne zarade koja se isplaćuje u dva dela 10. i 25. u mesecu. To bi značilo da čistačice u “Srbijagasu” ne bi primile ni dinara čak tri meseca, što bi bilo katastrofalno i nedopustivo – kaže naš sagovornik.

Packe i od Nadzornog odbora

Zbog podele ukupno 75 miliona dinara radnicima “Srbijagasa” povodom desetog rođendana ove kompanije, packe na račun Dušana Bajatovića stigle su, kako je nedavno pisano, prvo iz kabineta premijera Aleksandra Vučića. Bajatoviću je u oktobru iz Nemanjine 11 poručeno da novac vrati “kako zna i ume”. Isto su mu tražili i članovi Nadzornog odbora “Srbijagasa”.

Plan poslovanja u kome je bio predviđen novac za nagrade u ovoj godini isposlovali su, inače, predstavnici sindikata. Isti predlog je prošao i Vladu i Nadzorni odbor.

Bajatović je svoje zaposlene „čašćavao“ sve do pre dve godine. U prethodne dve godine nagrada je izostala zbog gubitka kompanije od 45 milijardi dinara u 2014, odnosno 49 milijardi u 2013. godini.

Obračuni i u familijama

Isplatom nagrade zaposlenima Bajatović nije napravio problem samo sebi, već i mnogim brakovima.

Izvor “Blica” kaže da su u nekim familijama prštale varnice jer supružnici nisu prijavili da su dobili novac.

– Kada su mediji objavili da im je isplaćeno po 500 evra, u pojedinim familijama bilo je ozbiljnih obračuna. Bajatović je dolazio glave i damama i gospodi iz “Srbijagasa” – kaže izvor “Blica”. (Blic)