Trampov Tviter profil

Sharing is caring!

Musk: Nije donesena odluka o obnavljanju Trumpovog Twitter profila

HinaZadnja nadopuna: 22:37, 18. studenog 2022.

Musk: Nije donesena odluka o obnavljanju Trumpovog Twitter profila
Foto: EPA

NIKAKVA odluka da se obnovi korisnički račun bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa na Twitteru nije donesena, objavio je vlasnik te društvene mreže Elon Musk.

Musk je najavio da će korisnički računi drugih kontroverznih ličnosti poput Kathie Griffin, Jordana Petersona i konzervativnog satiričnog portala Babylon Beea biti obnovljeni na Twitteru, društvenoj mreži koju je milijarder nedavno kupio.

“Sloboda govora da, ali ne i sloboda dosega”

“Nova politika Twittera je sloboda govora, no ne i sloboda dosega”, napisao je Musk na Twitteru, dodavši da će negativnim objavama koje sadrže govor mržnje biti smanjena vidljivost i da na njima tvrtka neće zarađivati.

“Nećete pronaći objavu osim ako je ciljano potražite, što se ne razlikuje od ostatka interneta”, napisao je Musk, objasnivši da se to odnosi samo na pojedine objave, a ne na korisničke račune u cijelosti.

“Kathie Griffin, Jorden Peterson i Babylon Bee su vraćeni. Odluka o Trumpu još uvijek nije donesena”, dodao je Musk.

Komičarka promijenila ime na Twitteru u “Elon Musk”

Račun komičarke Griffin je zabranjen ranije ovog mjeseca zbog oponašanja, odnosno jer je promijenila ime svog računa u “Elon Musk”. Desničarskog pisca i psihologa dr. Petersona je Twitter suspendirao u srpnju nakon objave o transrodnom glumcu Elliot Pageu, koju je društvena mreža označila kao kršenje pravila o “sadržaju koji širi mržnju”.

Korisnički račun kršćanske satirične internetske stranice Babylon Bee bio je ukinut zbog istog razloga nakon što je u ožujku objavio: “Muškarac godine za The Babylon Bee je Rachel Levine”, referirajući se na zamjenicu američkog ministra zdravstva, koja se deklarira kao transrodna žena.

Trumpov račun je trajno suspendiran nakon nereda na Capitol Hillu u siječnju 2021.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shares