Gugl blokirao Trampovu društvenu mrežu

Sharing is caring!

Gugl blokirao Trampovu društvenu mrežu „Truth Social“

Nova.rsdanas 22:26

Gugl blokirao Trampovu društvenu mrežu "Truth Social" 1

Foto: EPA-EFE/Erin Schaff

Gugl je saopštio da neće distribuirati „Truth Social“, društvenu mrežu bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa, putem svoje „Plej“ prodavnice, dok se sa mreže ne ukloni sadržaj koji poziva na nasilje.

„Truth Social“ je ove godine razvio verziju aplikacije za Android i uputio Guglu zahtev za distribuciju putem „Plej“ prodavnice. Međutim, Gugl je, nakon standardnog procesa provere aplikacije, odbio zahtev i saopštio da mreža sadrži nasilni sadržaj.

„19. avgusta smo obavestili „Truth Social“ da aplikacija krši nekoliko smernica i ponovili da je postojanje efikasnog sistema za moderiranje sadržaja uslov da bi se aplikacija našla na „Plej“ prodavnici“, stoji u Guglovoj izjavi koju prenosi „Njujork Tajms“.

Zabrana znači da korisnici Androida, koji čine više od 40 odsto svih korisnika pametnih telefona u SAD, ne mogu da preuzmu aplikaciju.

Rojters navodi da je „Truth Social“ uvažio Guglovu odluku i rekao da radi na rešavanju problema.

Iz kompanije „Trump Media & Technology Group (TMTG)“, u čijem je vlasništvu Truth Social, su rekli da kontinuirano rade na usklađivanju aplikacije sa Guglovim pravilima i da izmene neće ugroziti obećanje da će aplikacija biti „utočište za slobodu govora“, prenosi portal Nova.rs.

„Neke od konkurentskih aplikacija su dozvoljene na „Plej“ prodavnici, uprkos tome što u velikoj meri krše Guglove smernice, uključujući seksualni sadržaj“, dodali su iz TMTG.

Truth Social je debitovao prošle godine na iOS uređajima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.Donald Trampdrustvena mrezaGuglPlej prodavnicaTruth Social

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shares