GRANATIRANO SKLADIŠTE NUKLEARNOG OTPADA KOD ZAPOROŽJA

Sharing is caring!

GRANATIRANO SKLADIŠTE NUKLEARNOG OTPADA KOD ZAPOROŽJA: 4 projektila su navodno pala u blizini skladišta radioaktivnih izotopa

PLANETA
26.08.2022. 20:27h

Ukrajinska vojska navodno je granatirala Zaporošku nuklearnu elektranu, prenose ruski mediji.

Četiri projektila su pala u blizini skladišta radioaktivnih izotopa, saopštile su vlasti Energodara, u čijoj se blizini nalazi atomska centrala, prenose RIA novosti.

Telegraf.rs nije bio u mogućnosti nezavisno da potvrdi informaciju, a Ukrajina se ovim povodom još nije oglašavala.

Rafael Grosi, IAEA
FOTO: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Generalni direktor Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) Rafael Grosi izrazio je zabrinutost zbog mogućeg akcidenta u nuklearnoj elektrani Zaporožje na jugu Ukrajine.

– Elektrana radi, ali sa teškoćama tako da se u sadašnjim uslovima ne može isključiti scenario od akcidenta. Nestašica struje, problemi sa gorivom me zabrinjavaju – rekao je Grosi u intervjuu za francuski “Mond”.

On je rekao da bi svaki incident imao negativni uticaj na situaciju.

Na pitanje o rizicima od akcidenta u nuklearki Zaporožje, Grosi je rekao da se aktuelna situacija ne može oceniti kao normalna.

On je takođe ponovio da bi voleo da stručnjaci IAEA ostanu u nuklearki na permanentnoj bazi pošto završe predstojeću misiju.

– Radim na dogovoru o tome. Svrha misije je da spreči nuklearni akcident – rekao je Grosi.

Najveća nuklearna elektrana u Evropi nalazi se u gradu Energodar na jugu Ukrajine, i trenutno je pod kontrolom ruskih snaga.

Kurir.rs/Telegraf.rs

NE PROPUSTITE

VISOKI ZVANIČNIK PENTAGONA: SAD neće Ukrajini isporučiti rakete ATACMS! Naša procena je da im to ne treba

KAKVO BUĐENJE! Ruski vojnik zaspao u najopasnijem trenutku: Ukrajinski dron leti iznad njih i snima teren, a onda BOMBA! (VIDEO)

ZELENSKI SE ALARMANTO OBRATIO SVETSKOJ JAVNOSTI: Rusija je Ukrajinu i Evropu u četvrtak dovela blizu nuklearne katastrofe!

VAZDUŠNI NAPAD, OPASNOST: Švedski vozači ostali zatečeni kad su primili poruku da se sprema napad! Pokrenuta istraga o uzbuni

Kliknite za sledeću vestZaporožjenuklearna elektranaukrajinaRusija

POSLE SE*SA U AUTU, ON BI SE UŠUNJAO U MOJ KREVET, A ONA U TATIN: Mama i dečko su me ubedili sam LUDA, sada imaju bebuŽENA KOJA JE PRESUDILA LEGIJI REŠILA DA PROGOVORI: Posle dugog ćutanja pomenula 3 važna imena – “Kad sam videla zube…”OPŠTI HAOS U JUTARNJEM – “HOĆEŠ DA TI SAD SKINEM TU MAJICU?” Urlali, vređali jedan drugog, pretili! JOVANA ŠOKIRANA!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shares