Špijunaža

Sharing is caring!

Šapić: Vesićevi polušpijuni krivi za curenje informacija iz kabineta, eliminisaćemo ih čim budu uhvaćeni (VIDEO)

Nova.rsdanas 21:55

Šapić: Vesićevi polušpijuni krivi za curenje informacija iz kabineta, eliminisaćemo ih čim budu uhvaćeni (VIDEO) 1

Foto: Printscreen/ online starlight videos/YouTube

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić optužio je bivšeg zamenika gradonačelnika Gorana Vesića za špijunažu.

Šapić je rekao da su “Vesićevi polušpijuni” krivi za to što cure informacije iz njegovog kabineta, te da ih oni, kad ih uhvate, odmah eliminišu. On je tako odgovorio na pitanje zbog čega je smenio posle pet dana svog pomoćnika Dragana Pešikana.

“To je pokušaj nekog ‘polušpijuniranja’. Ja sam zbog toga morao nekoliko ljudi, koji rade u Starom dvoru, da zamenim. Počeli su papiri da nam nestaju iz kancelarija i onda su te informacije završavale u opozicionim medijima”, rekao je Šapić, dodajući da bi nakon pojavljivanja tih “poluinformacija”, kako ih je nazvao, dolazio Gorana Vesić da ih komentariše, piše Nova.rs.

“Zato kažem da je to polušpijunaža. Ali nisu ni u stanju da daju pravu informaciju, već feleričnu, kakav je bio i njegov rad ( rad Gorana Vesića prim.aut). U tom slučaju, mi menjamo ljude koji nam vršljaju po kancelarijama i uzimaju dokumenta i kojima su glavna tema moji televizori – da li sam ih platio ili nisam. Evo, još čekam da me pitaju za te račune, ali ne pitaju me za račune. Važno im je bilo da puste priču, ali posle me nisu pitali da im pokažem račune i da se izvine ako ti televizori nisu plaćeni iz budžeta Grada Beograda”, rekao je Šapić.

On je dodao da je važno razlikovati ljude koji su dobro radili svoj posao od onih koji to čine loše, a onda je opisao i šta rade sa “polušpijunima”.

“Kad ga uhvatimo, mi ga onda eliminišemo. Tako da ćemo videti ko je dao ovu informaciju”, zaključio je on.

Povod za ovakav komentar Aleksandra Šapića bila je informacija da je smenio pomoćnika Dragana Pešikana svega pet dana pošto ga je postavio na funkciju. On je pokušao da demantuje pomenutu informaciju, ali je u svom “demantiju” zapravo potvrdio istinitost priče, rekavši da je on imenovao Pešikana, ali da ga je smenio zbog toga što nije ispunjavao određene uslove.

“Ja sam hteo njega, on će biti moj savetnik. Ja jesam potpisao njegovo postavljanje, ali ono nikad nije postalo pravosnažno zato što on ne ispunjava neke druge uslove. Mi smo njega posle dva, tri dana praktično razrešili, ali on formalno nije ni postavljen”, objasnio je Šapić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.Aleksandar ŠapićGoran VesićoptuzbeŠpijunažaBeograd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shares