BMW revolucija

Sharing is caring!

BMW otvoren za električni superautomobil?

16 Avg 2022 – 17:42 Top secret 0 Komentara

BMW Vision M Next

Iz BMW-a su nagovestili da bi mogli da naprave model u stilu ikoničnog M1, a koji bi imao oblik elektrifikovanog superautomobila.

M odeljenje se trenutno priprema da krene u program brze elektrifikacije, sa elektrifikovanim modelima, uključujući buduće varijante BMW M5 i BMW M3, kao i planiranim SUV rivalom za Lamborghini Urus.

Možda i najznačajnije za BMW fanove, u kompaniji nisu isključili ni električni superautomobil, inspirisan M1, uprkos tome što su otkazali rani projekat pre tri godine. U 2019. godini, BMW je naime pokazao Vision M Next hibridni koncept superautomobila kao indikaciju šta da očekujete od njihovih elektrifikovanih sportskih automobila. U to vreme se očekivalo da uđe u proizvodnju kao duhovni naslednik M1. Ipak, ubrzo nakon toga, počeli su da kruže izveštaji da je projekat otkazan zbog zabrinutosti oko troškova istraživanja i razvoja, kao i niskog prodajnog potencijala.

BMW Vison M Next

Međutim, šefovi BMW-a ostaju otovoreni za više posebnih M modela, što potencijalno otvara vrata za ponovno razmatranje koncepta superautomobila. Šef BMW-a M Frank van Meel je za britanski Autocar rekao i ovo: „To je uvek nešto čime možemo da se pozabavimo. Kao automobilisti, uvek sanjamo da napravimo takve automobile. To ne znači da ćemo ih napraviti, ali nastavljamo da istražujemo te ideje.” Činjenica da Vision M nikad nije ostvaren „ne znači da ne razmišljamo o supersportskom automobilu“, rekao je on. “Uvek pokušavam da shvatim kako bi to funkcionisalo.”

Priredio: Ivan Mitić – Autoblog.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shares