iPhone

Sharing is caring!

Android korisnici u rekordnom broju prelaze na iPhone

ITAutor:Agencije01. avg 202220:57Podeli:

Telefon, mobilni telefon, apple

Foto: Shutterstock/Top_CNX

Uprkos svim neizvesnostima u svetu, Epl je objavio rekordan prihod u junskom tromesečju od 83 milijardi USD, što je 2% više u odnosu na isti period prošle godine, a korisnici Androida su u značajnoj meri pomogli Eplu da to postigne.

Pomogli su i oni koji su napustili Android platformu i prešli na iPhone. I to u velikom broju.

Tik Kuk, izvršni direktor Epla, je tim povodom je izjavio: “Okrećemo se iPhone-u. Postavili smo rekord za junski kvartal u pogledu ostvarenog prihoda i po obimu prelaska na iPhone platformu.”

Korisnike koji prelaze sa drugih na iOS platformu, Epl obeležava teriminom “preletači”, a najveći broj ovih korisnika stiže upravo sa Android platforme, očigledno nezadovoljni onim što im pruža Gugl mobilna platforma, prenosi Benchmark.

Kako prenosi ZDNet, u kompaniji Epl dobre poslovne rezultate objašnjavaju i činjenicoim da imaju najlojalnije korisnike. Istraživanja sprovedena u Americi su pokazala da je čak 98% iPhone korisnika izjavilo da je u potpunosti zadovoljno svojim uređajem.

PROČITAJTE JOŠ

Apple pokreće novu revoluciju: Ovaj proizvod će promeniti sve

IT07. jun 2022

Apple predstavio novi iOS 16: Evo šta je sve novo

IT07. jun 2022

Pored navedenih razloga koji su pomogli ostvarivanju rekordne dobiti, svakako je uticala i pametna poslovna strategija.

Epl posebno vodi računa o razvoju tržišta na kojima je iPhone udeo veoma mali. To se odnosi na tržišta Vijetnama, Indonezije i Indije koja pokazuju snažan rast. Zapravo iPhone predstavlja motor uspeha na ovim tržištima, pripremajući teren za ostale Epl proizvode.  Na kraju, dobar rezultat ne može da izostane.

iPhone krči put za ostale Eplove proizvode

Na pitanje, koji je to razlog magnetne privlačnosti iOS platforme za toliki broj “preletača”, Tim Cook tvrdi da je zadovoljstvo korisnika najvažnije, ono je nagrađeno definitivno najlojalnijim  korisnicima u oblasti mobilnih uređaja.

Dolazak 5G podrške na iPhone je sa svoje strane doveo veliki broj novih korinsika, pogotovo ukoliko posmatrate globalne rezultate. To se posebno odnosi na određena razvijenija geografska područja gde je uvođenje 5G infrasturkture, uslovilo snažan rast prodaje iPhone uređaja. Međutim, ukoliko to gledamo na svetskom nivou, stopa širenja 5G tehnolgije je još uvek na niskom nivou, a što Epl vidi kao buduću šansu za dalje širenje tržišta i profita. U tom pogledu, postoji značajan optimizam u kompaniji Epl.

Gledajući podatke, Epl je najviše profitirao od iPhone telefona i prodaje servisa tj. usluga. Nešto manje novca je stiglo od prodaje Mac, iPad, ostalih nosivih uređaja, kućne i dodatne opreme za uređaje.

Definitivno Epl nastavlja stazama uspeha, očigledno ne bez razloga jer njihovi uređaji beleže neverovatan nivo popularnosti, kako među postojećim, tako i novim kupcima što ga čini najuspešnijom kompanijom ove vrste na tržištu.

***

BONUS VIDEO: Nikuda bez mobilnog telefona

Play Video

***

Pratite nas i na mrežama:

Google upozorava: Ove popularne aplikacije su opasne, odmah ih obrišite

ITAutor:Stefan Simonović02. avg 202221:33Podeli:

Foto: Shutterstock

Gugl je tokom prošlog meseca zabranio više od 50 aplikacija iz svoje „Plej“ digitalne prodavnice, nakon što je otkriveno da se radilo o malicioznom softveru. Sada je na taj spisak dodato još 13 aplikacija koje su veoma popularne među korisnicima i čiji se broj preuzimanja meri u milionima.

Većina aplikacija je maskirano u aplikacije za čišćenje telefona (tkz. klinere), međutim, u stvarnosti ove aplikacije rade upravo suprotno.

Spisak aplikacija sa brojem preuzimanja:

Junk Cleaner – preko 1.000.000 preuzimanja,

Power Doctor – preko 500.000 preuzimanja,

EasyCleaner –100.000,

Quick Cleaner – 1.000.000,

Keep Clean – 1.000.000,

Super Clean – 500.000,

Full Clean – 1.000.000,

Fingertip Cleaner – 500.000,

Windy Clean – 500.000,

Carpet Clean – 100.000,

Cool Clean – 500.000,

Strong Clean – 500.000,

Meteor Clean – 100.000.

Skrivena lista koja pokazuje šta sve Google zna o vama: Evo kako je pogledati

IT22. jul 2022

Kako bi povećali broj preuzimanja, sajber lopovi su ove aplikacije reklamirali na društvenim mrežama, a najnoviju seriju malicioznog softvera je prvi uočio McAfee i njihov tim za bezbednost.

„McAfee-jev tim za bezbednost mobilnih uređaja identifikovao je novi malfer u Guglovoj „Plej“ prodavnici. Većina ovakvih aplikacija se maskira u aplikacije za čišćenje. Međutim, ove aplikacija automatski pokreću zlonamerne procese u pozadini čim ih korisnik instalira.“, saopštio je McAfee.

***

BONUS VIDEO: Ransomver – hakeri vrebaju na internetu, čuvajte svoje računare

Play Video

***

Pratite nas i na mrežama:

Britanski parlament gasi TikTok nalog zbog povezanosti društvene mreže s Kinom

SCITECHAutor:Anadolija03. avg 202221:39Podeli:

Izvor: Pixabay/konkarampelas

Britanski parlament najavio je u sredu da gasi TikTok nalog nakon što su poslanici izrazili zabrinutost zbog povezanosti te kompanije društvenih medija s kineskom vladom.

POVEZANE VESTI

TikTok uvodi opciju da pomogne korisnicima da naprave pauzu od aplikacije

SCITECH09. jun 20221

Džoni Dep otvorio nalog na TikToku, već ima skoro četiri miliona pratilaca

SHOWBIZ07. jun 20220

„Na osnovu povratnih informacija članova, zatvaramo pilot TikTok nalog parlamenta Velike Britanije ranije nego što smo planirali“, rekao je portparol parlamenta i dodao: „nalog je bio pilot inicijativa dok smo testirali platformu kao način da dopremo do mlađe publike relevantnim sadržajem o parlamentu“.

Vlasnik TikToka, popularne društvene mreže bazirane na kratkim video formama, je kompanija ByteDance koja je stacionirana u Kini. Britanski parlamentarci su bili zabrinuti zbog podataka koji se šalju kineskoj vladi.

„Mogućnost da Si Đinpingova vlada ima pristup ličnim podacima na telefonima naše dece trebalo bi da bude razlog za veliku zabrinutost”, navodi se u pismu poslanika.

„Iako je razočaravajuće što se parlament više neće moći da se poveže s milionima ljudi koji koriste TikTok u Velikoj Britaniji, ponavljamo ponudu kako bismo uverili one članove parlamenta koji su izrazili zabrinutost i razjasnili sve netačnosti u vezi s našom platformom“, rekla je portparolka TikToka.TagoviKINATIKTOKVELIKA BRITANIJA

Facebook

Instagram

Twitter

Google NewsTagoviANDROIDAPLIKACIJEGOOGLEMALVERPLAY PRODAVNICAPLEJ

Facebook

Instagram

Twitter

Google NewsTagoviANDROIDAPPLEIOSIPHONE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shares