ČEKALA SUĐENJE, PA ZAJAHALA DEČKA – 3 PUTA

Sharing is caring!

LAŽNO LICE! PSIHOLOŠKI PROFIL MARJANOVIĆA: Evo šta kažu stručnjaci o Zoranu! Kad je čuo da je dobio 40 godina OVAKO je reagovao

CRNA HRONIKA
24.07.2022. 07:00h

Psiholozi za Kurir analiziraju ponašanje udovca, koji je prekjuče proglašen krivim za ubistvo supruge Jelene i osuđen na 40 godina zatvora

Zoran Marjanović, koji je prekjuče osuđen na 40 godina zatvora i sproveden u pritvor, zbog toga što je, kako je Viši sud u Beogradu utvrdio, 2. aprila 2016. na nasipu Crvenka kod Borče ubio suprugu Jelenu Marjanović (33), pevačicu “Granda” neposredno pre, za vreme, ali i posle izricanja presude, prema oceni psihologa, imao je lažno lice!

Stručnjaci za Kurir objašnjavaju da se osuđeni udovac ponašao atipično za osobu koja je saznala da će maltene do kraja života provesti iza rešetaka, kao i da on sve vreme pokušava da u javnosti kreira lažnu sliku o sebi, želeći da izazvove sažaljenje i utisak da je on zapravo taj koji je oštećen.

Bez preteranih emocija

zoran marjanović ušao smiren u viši sud u beogradu
ZORAN MARJANOVIĆ UŠAO SMIREN U VIŠI SUD U BEOGRADUFOTO: STEFAN STOJANOVIĆ

Tako Milan Kostić, sudski veštak i forenzički psiholog, kaže da je ponašanje Marjanovića u petak, kada je donesena presuda, bilo pomalo promenljivo, ali da je uspešno vladao situacijom.

– Ovo što smo do sada videli, kao i u petak, nije pravo lice Zorana Marjanovića. To ne može biti lice koje se osuđuje na 40 godina zatvora. Jednostavno, nije prirodno. On je pokušao da se izdigne iznad celokupne situacije – objašnjava Kostić:

– U petak smo videli njegovu farsu, koju vešto ističe i odbrambeni mehanizam koji godinama koristi.

Kostić kaže i “da je Zoran poslao svima jasnu poruku da je nesalomiv, jer se dobro držao, kao i obično”.

– Njegovo lice je u petak, ali i generalno od samog početka, bilo bez preteranih emocija i grimasa jer je to njegov vid samokontrole. On teži da sebe prikaže kao žrtvu, kao nekog paćenika, kako bi se ljudi na taj način poistovetili i sažalili, pa zato i imamo podeljenu javnost da li je on ubica ili ne – objašnjava nam psiholog.

marjanović je i sam bio šokiran što mu je sudija uručila papir za privođenje, umesto da ga policajci odvedu iz sudnice sa lisicama
MARJANOVIĆ JE I SAM BIO ŠOKIRAN ŠTO MU JE SUDIJA URUČILA PAPIR ZA PRIVOĐENJE, UMESTO DA GA POLICAJCI ODVEDU IZ SUDNICE SA LISICAMAFOTO: STEFAN STOJANOVIĆ MONDO

Naš sagovornik je naveo i da je osuđeni više vodio računa o svom karakteru i ličnosti, a ne o tome kako će se predstaviti na sudu.

– Svojim ponašenjem je dao utisak smirene osobe, koja je nevina, kojoj je pričinjena šteta i kako ni on sam ne zna kako da se izbavi. S druge strane, to je čovek sa apsolutnom samokontrolom – kaže on:

– Ima potrebu da se prikaže u tom pravcu i uspeva, ali mimikom nekada želi i da pošalje poruku da on zapravo pripada nekom nebeskom svetu. Šalje tu neku poruku da on nadvisuje, i da njegovom narcizmu nema kraja.

Učio je kako se postaje smiren

Zoran Marjanović, presuda, hapšenje
FOTO: NENAD KOSTIĆ

Sa Kostićevim mišljenjem slaže se i kriminolog i psiholog Dobrivoje Radovanović, koji je dodao da je Marjanović najverovatnije koristio i sedative. – Neminovno je da je koristio lekove za smirenje, jer niko ne bi mogao da savlada emocije prilikom ovakvog događaja. Neizbežana je bilo kakva reakcija, ali on to verovatno koristi tokom svih javnih nastupa kako bi odao utisak smirenosti – pojašnjava Radovanović i dodaje da je udovac od sebe napravio ovakvu osobu isključivo vežbanjem.

– Učio je kako se postaje smiren čovek. Ima karakter osobe bez emocija – zaključio je.

Nesvakidašnje ponašanje

Nije ni zucnuo, niti pokazao emocije

Marjanović je, podsetimo, 22. jula pre nego što je došao na izricanje presude sedeo sa sinom Urošem, bratom Milošem, partnerkom Zoricom i advokatima u kafiću kod Palate pravde. To je zapravo, njegov ritual pred svako suđenje, ali ono što je tog dana bila drugačije jeste da je Zoranova porodica krenula s njim u sudnicu.

– Zoran se nije slomio ni kad je čuo da je kriv i da se osuđuje na 40 godina. Iako su njegovi najbliži glasno negododavli i vikali da je presuda sramtoa, da je to nepravda, on nije ni reč rekao, niti mu se na licu videlo da je besan, tužan ili šokiran. Grimasu je napravio tek kada mu je sudija uručila papir za privođenje, shvativši da neće odmah ići u pritvor. Zbunjen je izašao iz sudnice, a za jednu ruku ga je drži brat, za drugu sin – prepričava naš izvor atmosferu sa izricanja presude.

marjanović stigao kuću nakon presude
MARJANOVIĆ STIGAO KUĆU NAKON PRESUDE FOTO: NENAD KOSTIĆ

Pošto je saznao šta ga čeka, Zoran je došao svojoj kući u Borči, gde je okupljenim novinarima, ravnim tonom, na pitanje: “Zorane, ko je ubica?”, rekao: “Kako ja da znam ko je ubio Jelenu? Besan sam, kad bih znao ko ju je ubio, lično bih mu presudio. Nemam pojma šta će sada biti, ovo je cirkus”. Dok je ulazio u kuću slegnuo je ramenima i odmahnuo rukama.

– Kada ga je policija potom izvodila iz kuće sa lisicama na rukama, na licu mu se video očaj, a pošto su mu sin, brat i devojka vikali: “Izdrži”, on je maltene smirivao i dobacio im da se oni drže – prepričava sagovornik.

U policijskoj stanici plakao

Ljudi, šta se ovo dešava, namestili su mi!

Zoran Marjanović je nakon hapšenja prvo sproveden u policijsku stanicu 29. novembar, a kako saznajemo, dok je čekao da ga maricom sprovedu u Centralni zatvor, on je plakao i vikao: “Ljudi, šta se ovo dešava? Ovo su mi namestili!”. Međutim, po dolasku u CZ, kako Kurir saznaje, ponovo je bio smiren. Mirno je ispoštovao sve procedure, pregeldao ga je lekar, skinuli su mu pertle i kaiš, pregledali lične stvari. Dobio je obrok, jeo je i zaspao.

Zoran Marjanović
FOTO: KURIR

– Noć je proveo u ćeliji za izolaciju sa cimerim, zbog epidemioloških mera koje su na snazi u CZ. Sedam dana će biti u toj ćeliji i neće moći da ga posećuju članovi porodice, a po isteku karantina biće smešten u regularnu ćeliju. On nije pravio nikakve probleme – kaže naš izvor.

Kurir je juče pokušao da stupi u kontakt sa članovima Marjanovićeve porodice, ali oni nisu želeli da komentarišu. Sin Uroš je kratko poručio “da ga razumemo”.

Sudbina ćerke

Ko će sada biti staratelj detetu?

Ćerka Jelene i Zorana Marjanovića, mala Jana, juče je prema nezvaničnim informacijama oca dočekala u kući, a bila je tu i kada ga je policija odvela. O njenoj sudbini, posle presude, trebalo bi da odluči Centar za socijalni rad. Zoran ima starateljstvo nad njom, ali kako je sproveden u pritvor pitanje je kome će biti dodeljena briga o devojčici. Oglasila se tetka ubijene Jelene, Ljubica Marković, i rekla da će se boriti za starateljstvo, a isto će, kako Kurir saznaje, učiniti i Zoranov brat Miloš.

zoranov brat ranije imao starateljstvo nad njegovom maloletnom ćerkom
ZORANOV BRAT RANIJE IMAO STARATELJSTVO NAD NJEGOVOM MALOLETNOM ĆERKOMFOTO: DRAGANA UDOVIČIĆ

– Miloš je bio Janin staratelj i kada je Zoran prvi put bio u pritvoru. Čuvao ju je u porodičnoj kući u Borči. Nije isključeno ni da će sada biti tako, stručnjaci Centra za socijalni rad će proceniti šta je najbolje za dete i u njenom interesu – objašnjava izvor.

(Kurir.rs – B. Travica)

Naslovna 24.07.2022.
FOTO: KURIR

NE PROPUSTITE

POČETAK SUĐENJA ZORANU MARJANOVIĆU OBELEŽILA MISTERIJA: Anonimno pismo stiglo iz Švajcarske, a u njemu ŠOK detalji!

OVAKO JE PROTEKLA PRVA NOĆ ZORANA MARJANOVIĆA U ZATVORU: Otkriveno šta je radio i kako se ponašao iza rešetaka

LJILJANA STANIŠIĆ EKSKLUZIVNO ZA KURIR TV OTKRILA: Zoran Marjanović mi je rekao da kad se bude saznalo ko je ubica, URADIM OVO!

UBICA! ZORAN MARJANOVIĆ OSUĐEN NA 40 GODINA ZATVORA: Proglašen krivim za UBISTVO SUPRUGE JELENE

Kliknite za sledeću vestZoran MarjanovićsuđenjepresudaubistvoJelena Marjanović

“UZALUD SMO SESTRA I JA MOLILI DA NAM NE UBIJE MAJKU” Miša Janketić: Sve sam rasprodao devedesetih, SAMO ZA JEDNIM ŽALIMUZBUNA NA NAJVIŠEM NIVOU! Amerika želi hitnu reakciju, Zelenski neće da beži – Rusija šokantnim potezom završava RAT?!ČEKALA SUĐENJE, PA ZAJAHALA DEČKA – 3 PUTA IMALI INTIMNE ODNOSE U HODNIKU! Obezbeđenje u šoku, kamere SVE snimile!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shares