MAĐARSKA pojačava zaštitu svojih granica

Sharing is caring!

Prisegla nova vlada u Estoniji NOVA vlada estonske premijerke Kaje Kallas prisegla je danas, ponovno uspostavivši političku stabilnost, no premijerka je upozorila na teška vremena koja slijede za ekonomiju dok rastu energetski troškovi i bjesni inflacija kao posljedica rata u Ukrajini.18.7.2022.EU dala zeleno svjetlo za otvaranje pregovora s Makedonijom i Albanijom VIJEĆE EU dalo je danas zeleno svjetlo za otvaranje pristupnih pregovora sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom,

Orban: Stiže novi migrantski val, dižemo žilet-žicu za metar

HinaPrije 3 dana

Orban: Stiže novi migrantski val, dižemo žilet-žicu za metar
Foto: EPA

MAĐARSKA pojačava zaštitu svojih granica, navodeći kao razlog novi val migranata koji navodno putuju prema Mađarskoj preko balkanske rute, piše agencija dpa.

Vlada mađarskog premijera Viktora Orbana planira za dodatni metar podići žilet-žicu od 150 kilometara na jugu zemlje koja je sagrađena za vrijeme izbjegličke krize 2015. godine.

Nova ograda na granici trebala bi se podići u nacionalnom parku Dunav-Drava na jugu zemlje, uz srpsku i uz hrvatsku granicu.

Vlada također planira zaposliti ukupno 2000 novih, naoružanih stražara kao dodatno pojačanje vojnoj i graničnoj policiji.

EU je godinama u prijeporu s Budimpeštom zbog njezine restriktivne politike prema migrantima. Orban se nedavno žalio na rastući broj ilegalnih prelazaka granice.

S druge strane, Slovenija je u petak na slovenskoj strani granice s Hrvatskom počela uklanjati protumigrantsku žičanu ogradu.

Protumigrantske zapreke je premijer Robert Golob nazvao nehumanima i rekao da ne služe svrsi zbog koje su postavljene, što je znak promjene politike nove vlade prema migrantima i izbjeglicama jer se ona obvezala na najviše poštovanje ljudskih prava i ubrzanje obrade zahtjeva za azilom.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

objavilo je češko predsjedništvo.18.7.2022.EU: Spremite se za novi val korone na zimu POVJERENICA Europske komisije za zdravlje i sigurnost hrane Stella Kyriakides pozvala je 27 članica Unije danas da iskoriste ljeto kako bi se pripremile za novi val infekcija koronavirusom na jesen i zimi.18.7.2022.Izvješće Europske komisije: U Europi raste opasnost od suša VIŠE od polovice teritorija Europske unije od kraja lipnja je u opasnosti od suše, upozorili su istraživači Europske komisije.18.7.2022.Njemački kancelar: Brine me renesansa fosilnih goriva NJEMAČKI kancelar Olaf Scholz izrazio je zabrinutost zbog globalne renesanse fosilne energije koja je rezultat nestašice energenata uzrokovane ruskom invazijom na Ukrajinu.18.7.2022.Njemačka studija: Klimatske promjene prouzročile štetu od barem 132 milijarde eura EKSTREMNE vrućine, suše i poplave povezane s klimatskim promjenama Njemačku su u protekla dva desetljeća stajale najmanje 6.6 milijardi eura godišnje, pokazala je studija.18.7.2022.

Kvar na dalekovodu prekinuo proizvodnju BMW-a na jugu Njemačke KVAR na dalekovodu na jugu Njemačke paralizirao je proizvodnju u najvećoj tvornici BMW-a u Europi, izvijestio je glasnogovornik tvrtke.18.7.2022.Njemačka šalje Poljskoj više plina PROTOK plina iz Njemačke u Poljsku plinovodom Yamal-Europe porastao je u ponedjeljak 14 posto, pokazali su danas podaci operatera plinovoda Gascade.18.7.2022.Manje od polovice Nijemaca štedi energiju, pokazalo istraživanje MANJE od polovice građana Njemačke štedi energiju nakon što je vlada zbog smanjene opskrbe ruskim plinom upozorila da će možda biti prisiljena racionalizirati potrošnju, pokazalo je istraživanje agencije YouGov.18.7.2022.Više od tisuću gradonačelnika traži od Draghija da ostane premijer VIŠE od tisuću talijanskih gradonačelnika potpisalo je peticiju kojom traže da premijer Mario Draghi, koji je u četvrtak ponudio ostavku, ostane na dužnosti.17.7.2022.Deutsche Welle: Mađarska je na prekretnici. Orban doživljava otpor na svim frontama MAĐARSKA je na prekretnici. Orban je svojim proputinovskim stavom potpuno izolirao svoju zemlju u EU. Bruxelles bi mogao prestati isplaćivati ​​subvencije, što bi značilo kraj Orbanovog socijalnog modela.17.7.2022.Bugarska i Sjeverna Makedonija potpisale protokol za početak pregovora s EU NAKON dugačkog spora, Bugarska i Sjeverna Makedonija su dogovorile smjernice za početak pristupnih pregovora između Skoplja i EU.17.7.2022.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shares