Crna Gora u vrtlogu političke nestabilnosti

Sharing is caring!

Stotine u toskanskom gradu prosvjedovale protiv gradnje LNG terminalaSTOTINE ljudi okupile su se u obalnom toskanskom gradu Piombinu u subotu kako bi prosvjedovale protiv plana o gradnji terminala ukapljenog prirodnog plina (LNG), za koji nacionalna vlada kaže da je potreban kako bi se Italiji osigurala dovoljna količina goriva kad dođe do pomanjkanja energenata.Orban radi novu dramu oko migranata, dodatno diže žilet-žicu na granici MAĐARSKA pojačava zaštitu svojih granica, navodeći kao razlog novi val migranata koji navodno putuju prema Mađarskoj preko balkanske rute, piše agencija dpa.16.7.2022.Požari bjesne Europom, u tijeku masovne evakuacije: “Ovo je postapokaliptično” TISUĆE vatrogasaca bore se s požarima diljem Europe.16.7.2022.

Premijer Crne Gore: Spreman sam dati ostavku

Index VijestiPrije 2 dana

Premijer Crne Gore: Spreman sam dati ostavku
Foto: EPA

CRNOGORSKI premijer Dritan Abazović izjavio je da je spreman podnijeti ostavku, prenosi Klix. Abazović je to izjavio na TV Vijesti komentirajući priopćenje stranke Demokratska Crna Gora, koja je poručila da bi on trebao podnijeti ostavku nakon izbora pravosudnih organa. 

Premijer Crne Gore kaže da načelno podržava stav Predsjedništva Demokratske Crne Gore, koje je pozvalo skupštinu da ne razmatra eventualne inicijative o skraćenju mandata prije nego što se izaberu četiri člana Sudskog vijeća i barem jedan sudac Ustavnog suda.

Upitan je li vrijeme da premijersku palicu prepusti nekom drugom, Abazović kaže da funkcionira ono što je vlada predlagala, prenosi Tanjug. 

“Crna Gora je u mnogome drugačija od 30. kolovoza 2020. godine i svi procesi koji su se dogodili nisu se dogodili na štetu Crne Gore. To je bila naša obaveza. Ponekad se osjećamo usamljeno u obrani građanske Crne Gore, ali najvažnije je da proces traje i to više nitko ne može zaustaviti”, kazao je Abazović.

Abazovićeva vlada nedavno je ostala bez većinske podrške u parlamentu kada joj je podršku otkazao DPS. Ono što se Abazoviću najviše zamjera jest njegov pristanak na potpisivanje ugovora države sa Srpskom pravoslavnom crkvom, piše Klix. Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shares