Marihuana na terasi?

Sharing is caring!

Luksemburg legalizira marihuanu, građani će je smjeti uzgajati kod kuće

Index VijestiPrije 2 dana

Luksemburg legalizira marihuanu, građani će je smjeti uzgajati kod kuće
Foto: Shutterstock

LUKSEMBURG je poduzeo prve korake prema legalizaciji marihuane. Kako prenose domaći mediji, građani će moći kod kuće uzgajati marihuanu, ali pod posebnim uvjetima.

Kako je na press-konferenciji objavila ministrica pravosuđa Sam Tanson, novi zakon, čiji je prijedlog predstavljen, omogućio bi građanima da kod kuće uzgajaju četiri biljke, a što se tiče konzumacije, ona bi bila dozvoljena samo kod kuće.

Upotreba ili iznošenje van kuće bili bi kažnjavani, no ako bi se radilo o količinama do 3 grama, radilo bi se o novčanoj kazni od 145 do 500 eura, bez ikakvog sudskog postupka i kaznene evidencije. Dosad je kazna bila 2500 eura. Veće količine bile bi podložne većim kaznama, u nekim slučajevima čak i zatvorskom.

Kako navode lokalni mediji, legalizacija kanabisa mogla bi biti prvi korak prema uklanjanju istog s ulice i smanjenju rizika vezanog uz korištenje marihuane.

Kanabis je najviše konzumirana ilegalna supstanca u zemlji, a od 2018. godine legaliziran je u nekim medicinskim slučajevima.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

#marihuana# marihuna eu# eu marihuana# marihuana luksemburg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shares