Poskupeo kukuruz, pšenica i soja jeftinije

Sharing is caring!

EKONOMIJANa novosadskoj Produktnoj berzi protekle sedmice promena cena

Poskupeo kukuruz, pšenica i soja jeftinije

M. N. S.danas 18:23

Poskupeo kukuruz, pšenica i soja jeftinije 1

Foto: Stefana Savić

Protekle nedelja na novosadskoj Produktnoj berzi poskupeo je kukurz za oko 3,3 odsto i prodavao se po ceni od 29,30 do 31,30 dinara za kilogram bez poreza na dodatu vrednost (PDV)

Na berzi u Čikagu, cena kukuruza, takođe raste zbog suvog i toplog vremena koje je u području zasejanom tom poljoprivrednom kulturom umanjilo rod.

Kako je saopšteno sa Produktne berze, cena pšenice imala je blagi pad, pojeftinila je 0,4 odsto, a neznatno je pala i cena soje, za 0,18 procenta u odnosu na cene prethodnih sedam dana. Na berzi ističu da ove nedelje na tržištu pšenice nije bilo velike ni ponude, a ni tražnje i da su zaključeni ugovori za svega 50 tona po ceni od 39 dinara po kilogramu bez PDV-a.

– U odnosu na prethodnu nedelju, cena soje nije zabeležila veće promene, početkom nedelje, tom uljaricom se trgovalo po ceni od 72,70 dinara – kažu na berzi.

Dodaju da je žetva ječma je povećala promet te žitarice, ali su ponude bile male i ugovori su zaključivani po ceni od 32 do 32,25 dinara po kilogramu bez PDV-a, za ječam sa nižim parametrima kvaliteta, dok se ječam sa „HL 62kg“, trgovao po ceni od 34 dinara po kilogramu bez PDV-a.
Suncokretovom sačmom se trgovalo po ceni od 36 dinara po kilogramu, bez PDV-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.jeftinija pšenicaProduktna bezaskuplji kukuruz

Komentari

 OSTALI KOMENTARI (0)MOŽDA VAS ZANIMABjelica već četvrti Srbin sa NBA prstenomŽeljko Komšić o izjavi Olivera Varheljija: Napisali smo zakone kojima se ispunjavaju prioriteti iz Mišljenja EK, HDZ i SNSD ih blokiraliKari: Prsten je važniji od svake individualne nagradeŠta sve treba proveriti i kako pripremiti automobil pred putovanje?Deca gledala kako im otac kolje majku: Jezivi detalji zločina u NemačkojPištaljka: Država dala milione evra za probu mature kakve neće bitiDimitrijević: Srpska diplomatija kao da je na steroidimaObjavljene nove cene goriva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shares