Utisak nedelje

Sharing is caring!

Utisak nedelje: Pokazalo se da u opoziciji ipak niko ne radi za Vučića

VESTIAutor:nova.rs12. jun. 202223:16Podeli:

utisak nova s

Izvor: Nova S

Opozicija je u Skupštini grada Beograda tokom konstitutivne sednice vratila optimizam i pokazala da među njima nema “trojanskog konja” i da niko ne radi za Aleksandra Vučića, složili su se večeras gosti “Utiska nedelje” profesor Vladeta Janković, predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Pavle Grbović i potpredesnica Dveri Radmila Vasić.

Napominjujući da je neposredno posle aprilskih izbora među biračima zavladalo veliko razočarenje, ova sednica ponovo je vratila energiju i optimizam, rekao je Vladeta Janković, posebno ističući usklađenost delovanja opozicije koja nije glasala za izbor predsednika gradske skupštine.

POVEZANE VESTI:

šapić vesić kolaž tanjug

Ko će sesti na vrh tanke, klimave većine u Beogradu – Šapić, Vesić, neko treći?

VESTI19:4021

Vladeta Janković

Janković: Gest protesta u ime svih onih koji su mi poklonili svoje poverenje

BEOGRADSKI IZBORI12:2197

Opozicija reaguje na izbor Nikodijevića: Većina u Beogradu tanka

VESTI11. jun. 202213

Jeremić: Ne čude me izveštaji o „trojanskom konju opozicije“

VESTI12:5369

“To je ohrabrujuće, opozicija je delovala uskađeno, nisu se napadali, dok je skupština vođena jako loše i traljavo, a naprednjaci bili isuviše agresivni. Ali najznačajnije je da oni (SNS I SPS) više ne mogu da rade sve što hoće, a kada je došlo do glasanja dobili su predsednika skupštine zahvaljujući samo jednom glasu više”, napomenuo je profesor, prenosi Nova.rs.

I lider PSG Pavle Grbović smatra da je opozicija na konstitutivnoj sednici Skupštine grada Beograda “bila na visini zadatka”.

“Najvažnija činjenica je da smo uspeli konačno da vidimo da li ima ‘trojanskih konja’ u opoziciji, jer mi smo izgrizli jedni druge međusobno se optužujući, da bi se na kraju pokazalo da niko od nas to nije”, rekao je on.

Prema njegovim rečima, tragična potraga za tim ‘trojanskim konjem’ koji sarađuje sa Aleksandrom Vučićem traje godinama i svako ko odstupa od “mejnstrim” stavova postaje Vučićev čovek.

Radmila Vasić kaže da je juče konačno stavljena tačka na optužbe i da se pokazalo da niko ne radi za Vučića.

Prema njenom mišljenju, neverovatno je da Nikola Nikodijević po treći put postaje predsednik Skupštine grada Beograda što je nedopustivo.

Ona smatra da je opozicija previše vremena trošila na samu sebe i da to više ne treba da radi. Predlaže da šefovi odborničkih grupa imaju konsultacije pre svake naredne sednice gradskog parlamenta da im, kako je rekla, “što bolje razbijamo te redove s obzirom na tanku većinu”.TagoviPAVLE GRBOVIĆRADMILA VASIĆSKUPŠTINA GRADA BEOGRADAUTISAK NEDELJEVLADETA JANKOVIĆ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shares