Crna Gora zamrznula 44 nekretnine

Sharing is caring!

Crna Gora zamrznula 44 nekretnine 34 ruska državljanina

REGIONAutor:Beta11. jun. 202200:13Podeli:

Izvor: Shutterstock

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Crne Gore saopštilo je da je zamrzlo 44 nekretnine 34 ruska državljanina kojima su prethodno uvedene sankcije.

U saopštenju se navodi da su na „liniji stoprocentne usaglašenosti Crne Gore sa vanjskom i bezbednosnom politikom Evropske unije“ napravili „prvi korak“.

„Za 44 nekretnine Uprava za katastar i državnu imovinu donijela je odgovarajuća rešenja kojima je ograničeno raspolaganje imovinom u Crnoj Gori ovim licima“, navodi se u saopštenju.

Zaključuju da Crna Gora odlučno ispunjava obaveze preuzete usvajanjem Odluka o uvođenju međunarodnih restriktivnih mjera i da „samo desetak dana nakon susreta sa šefom Jedinice za Crnu Goru i Srbiju u Generalnom direktoratu Evropske Komisije za susjedstvo i politiku proširenja Majklom Milerom i šeficom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Oanom Kristinom Popom, kojima smo čvrsto stavili do znanja da će naše institucija ostvariti značajne rezultate na ovom polju, to i pokazujemo.“TagoviCRNA GORANEKRETNINERAT U UKRAJINISANKCIJE RUSIJI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shares