Beogradske kirije

Sharing is caring!

Beogradske kirije poskupljuju, dvosobni stanovi idu i preko 600 evra

Pixabay

  •  pre 16 sati
  •  15:25
  •  Nova ekonomija

Jednosoban stan teško da ćete pronaći ispod 300 evra na Novom Beogradu, Vračaru, Starom Gradu i Savskom Vencu, dok je za dvosoban stan je potrebno izdvojiti preko 600 evra na Savskom vencu i oko 500 evra na Starom gradu i Vračaru, objavio je sajt za analizu tržišta, promet i iznajmljivanje stanova Moja nekretnina

Na početku 2020. godine, garsonjera je mogla da se nađe gotovo bilo gde u Beogradu za 300 evra, dok je u ovom tenutku jednosoban stan teško naći ispod 300 evra na Novom Beogradu, Vračaru, Starom Gradu i Savskom Vencu.

Od 250 do 300 evra je moguće naći jednosoban stan na Zvezdari, Voždovcu, Čukarici i u Zemunu, navodi se u analizi. 

A Flourish bar chart race

Moja Nekretnina analizira celokupno tržište nekretnina, obrađujući podatke sa svih većih sajtova za nekretnine u Srbiji. Analiza cena izdavanja je rađena na osnovu oglasa za izdavanje stanova u Beogradu.

A Flourish bar chart race

Na kiriju za dvosoban stan je potrebno izdvojiti preko 600 evra na Savskom vencu i oko 500 evra na Starom gradu i Vračaru.

Izdavanje stanova na Novom Beogradu nije doživelo veće promene kada su dvosobni stanovi u pitanju, pa se takvi stanovi i sada mogu naći za 400 evra.

Na ostalim gradskim lokacijama se teško mogu pronači dvosobni stanovi koji se izdaju za ispod 300 evra.

Kada su u pitanju trosobni stanovi, kirija se konstantno menjala u svim opštinama, jedina promena pozicija se dogodila na sedmom i osmom mestu gde je cena izdavanja stanova u Zemunu nadmašilo Voždovac.

Za trosoban stan u Zemunu sada je uglavnom potrebno preko 450 evra.

A Flourish bar chart race

Iako su cene izdavanja stanova u Beogradu bile u padu od početka pandemije pa sve do avgusta 2021. godine, taj trend se prekinuo pa su od tada cene izdavanja u Beogradu konstantno u porastu.

“Kirije u Beogradu su naročito skočile u poslednja tri meseca, što se pripisuje dolasku nešto većeg broja ruskih državljana, a što su stanodavci u Beogradu iskoristili da podignu stanarine”, piše Moja nekretnina.


Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

POŠALJITE KOMENTAR

NEMA KOMENTARA

NAJNOVIJE VESTI IZ ZEMLJEOgrev u Srbiji poskupeo i preko 50 odstopre 15 satiBeogradske kirije poskupljuju, dvosobni stanovi idu i preko 60…pre 16 satiKonferencija “Rizici novog doba: Dve godine pandemije”pre 18 satiNIS ostaje bez ruske nafte, eksperti tvrde da neće biti nestašicapre 19 satiJesmo li se razbacivali u pandemiji? (ANKETA)Velike nabavke respiratora, nove kovid bolnice, tajni ugovori o kupovini vakc…Ekostraža: Ziđin minirao planinu Staricu iznad Majdanpeka (VIDEO)Kineska kompanija Zijin Copper (Ziđin) minirala je planinu Staricu koja se na…Odobreni besplatni udžbenici Fondacije “Kavčić” za prvakeZavod za unapređenje obrazovanja i vaspitanja odobrio je digitalizovane udžbe…Iz budžetske rezerve 700 miliona dinara za isplatu pomoći mladimaMinistarstvu finansija odobreno je 700 miliona dinara (5,9 miliona evra) iz t…Otkriveno 53 slučaja nelegalnog vađenja rečnih nanosa iz DrineVodni inspektor je u periodu od 2017. do 2020. godine otkrio 53 slučajeva vađ…Teniskom savezu Srbije još milion evra iz budžetske rezerveTeniski savez Srbije (TSS) dobiće još 117,5 miliona dinara (oko milion evra) …Dajhman prodao posao u RusijiNemačka kompanija Deichmann (Dajhman) se potpuno povlači iz Rusije i prodala …Jelena Kostić (Kosteks iz Pirota): Biznis priča na vunenom tepihuNa domaćem tržištu vuneni proizvodi, koji su prirodni materijali, čine samo o…BIRN: Ministarstvo trgovine nabavilo softver za profilisanje i praćenjeMinistarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je za potrebe tržišne inspe…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shares