Nadala već duže vreme muči problem sa stopalom

Sharing is caring!

ŠOK! Nadal završava karijeru posle Rolan Garosa? Otkriveni stravični detalji o španskom teniseru!

U velikim je bolovima i navodno je njegovo celo stopalo anestezirano

Izvor: Objektiv.rs, Mondo / Tenis

/ 08:48 • 02.06.2022.

Podeli:  

Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Španski tensier Rafael Nadal mogao bi da prekine karijeru nakon završetka ovogodišnjeg Rolan Garosa, prenosi dobro upućeni novinar Anhel Garsija tokom gostovanja na poznatoj radio stanici “Cope”.

Nadala već duže vreme muči problem sa stopalom, već je poručio da mu je ovo možda i poslednji Rolan Garos, iako se to nije osetilo na terenu. Odigrao je maratonske mečeve protiv Ože-Alijasima i Đokovića i stigao do polufinala ovog turnira, ali izgleda da je problem mnogo opasniji nego što se čini dok ga gledamo.

Udarne vesti

img

ŠLJAM BEZ STIDA I OBRAZA Tajkunski mediji razapinju Vučića i njegovu porodicu uz pomoć SNS otpada! (FOTO)

img

RAT SILA PREKO NAŠIH LEĐA: Šolc ne dolazi ukoliko Lavrov sleti?

img

Novi non-pejper? Albanija lobira za prijem Kosova u Savet Evrope

Na pomenutoj španskoj radio-stanici je objašnjeno da “kost u Rafinom stopalu ‘umire’”, zbog čega će Nadal prestati da igra sve dok ne pronađe rešenje, ako ga uopšte pronađe.

Anhel Garsija objašnjava da to može da bude mesec dana, šest meseci – ili da se uopšte nikada ne vrati tenisu. U velikim je bolovima i navodno je njegovo celo stopalo anestezirano, što je veliki rizik, ali mu isto tako omogućava da igra na Rolan Garosu na kome žarko želi do 14. trofeja.

Foto: EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

Nezvanično, Nadal ima avaskularnu nekrozu što je bolest kosti nastala zbog “privremenog ili trajnog poremećaja snabdevanja krvlju područja kostiju” usled čeka koštano tkivo umire, a kosti propadaju.

Od ranije je poznato da Nadal ima Miler-Vajsovu bolest (ili sindrom). Radi se o bolesti kosti stopala, koja izaziva jak bol pri svakom pokretu. Da sve bude čudnije, ovaj sindrom se uglavnom javlja kod ljudi između 40 i 60 godina i učestaliji je kod žena, a kod Nadala je utvrđen još davne 2005. godine.

Uspeo je da se vrati tenisu i napravi neverovatnu karijeru, ali se bolest ponovo vratila prošle godine. U pitanju je degenerativna bolest koja predstavlja displaziju skafoidne kosti u stopalu. Jednostavnije rečeno – radi se deformaciji kosti koja je locirana u središnjem delu stopala. Bolest se teško otkriva u ranoj fazi, a situacije samo pogoršava dok pacijent hoda ili trči, što je Nadal mnogo radio prethodne dve decenije.

Zbog toga je uz Nadala na turniru u Parizu njegov doktor Anhel Ruiz Kotoro, koji mu pre i posle svakog meča pruža terapije, a Rafa je rekao da će o svojim problemima pričati tek kada se završi Rolan Garos.

– Rekao sam vam u Rimu da ću imati doktora uz sebe, to vam pomaže. Nije trenutak da pričam o tome, rekao sam da ću pričati o tome kad se završi turnir. Dajem sve od sebe da igram na Rolan Garosu u najboljem stanju, posle toga ne znam šta će se desiti. Ovde ću biti u redu… Dovoljno sam star da ne krijem stvari i ne govorim ono što ne mislim. Iskreno, ne znam šta će se desiti posle turnira. Ako se ne reši to sa stopalom, to će postati ekstremno teško za mene – ističe Nadal.

Bonus video:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shares