Jeremić: Vlast nema većinu

Sharing is caring!

Jeremić: Vlast nema većinu, jedinstvo opozicije neophodno za pobedu

Danas Onlinedanas 21:13

Jeremić: Vlast nema većinu, jedinstvo opozicije neophodno za pobedu 1

Foto: Narodna stranka

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da su rezultati referenduma o promenama Ustava Srbije pokazali da je situacija sazrela i da „režim više nema većinu“, a da je za opoziciju najvažnija pouka da mora ostati jedinstvena i da je neophodna efikasna kontrola svih biračkih mesta kako bi se sprečila krađa glasova, saopštila je Narodna stranka.

„Jučerašnji referendum je prošao isključivo zato što se u unutrašnjosti Srbije kralo i šakom i kapom kako bi se nadoknadio gubitak glasova u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i drugim velikim gradovima, gde je režim izgubio. Mogli su da prebroje listiće za manje od pola sata, jer je to najjednostavnije glasanje – samo ’da’ i ’ne’, a većali su šta im činiti puna dva sata“, rekao je Jeremić u Aranđelovcu, gde je osnovan opštinski odbor Narodne stranke, navedeno je u saopštenju.

„Predsednik SNS-a i Srbije Aleksandar Vučić rezultate je saopštio iz centrale svoje stranke, što je potpuno nenormalno, a to je učinio jer su tamo računali kako da krađom nadoknade gubitak glasova u velikim gradovima. Siguran sam da je zanet tim poslom smeo s uma da je izašao pred kamere u sedištu SNS-a“, dodao je Jeremić.

Jeremić je istakao da je jedinstvo opozicije uslov za pobedu i najčvršća garancija za uspeh na izborima zakazanim za 3. april.

„Složile su se sve okolnosti da dođe do promena, a jedini koji to mogu da spreče smo mi – ako samo sebi napravimo štetu. Važno je da svi koji žele promene 3. aprila dišu kao jedan i rade kao jedan. Svi moramo biti zajedno. Jedinstvo iznad svega i ispred svega, iznad partijskih interesa i ličnih animoziteta. Niko ne sme da ’proda’“, rekao je Jeremić.

„Na nama je istorijska odgovornost da Vučićevom režimu ne dozvolimo da uđe u drugu deceniju brutalnog unakažavanja Srbije, a to možemo učiniti samo ako budemo jedinstveni u nastupu, kadri i odlučni da odbranimo glasove i volju naroda. Tamo gde budemo imali kontrolu, tamo će režim ostati u manjini, jer neće moći da krade“, dodao je Jeremić.

Jeremić je naveo da će „pobeda biti izvesnija u mestima u kojima će opozicija nastupiti u manje kolona“.

Predsednik Narodne stranke je rekao da će se presudna bitka voditi u Beogradu i da „samo jedna matematika može da spreči pad SNS-a u glavnom gradu – a to je da režim opoziciju dovoljno uspešno podeli tako da jedan broj opozicionih aktera ostane ispod cenzusa“.

„Ako u Beogradu nastupimo zajedno, režim tu ne može da pobedi, nema te sile niti matematike koja može da im sačuva prestonicu. Kada budu shvatili da gube, pokušaće da kradu šakom i kapom, ali ako budemo spremni da branimo izbornu volju naroda, garantujem da režim pada u glavnom gradu“, rekao je Jeremić.

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić rekao je da je referendum pokazao da je „režim ranjen i da i te kako može da izgubi izbore“.

„Na referendumu su izgubili u najvećim gradovima i to nisu bili glasovi samo protiv promena Ustava, nego i protiv vlasti Vučića i SNS-a“, rekao je Aleksić.

Za predsednika Opštinskog odbora Narodne stranke Aranđelovac izabran je diplomirani inženjer građevinarstva Dejan Jovanović.Narodna strankaPredsednik Narodne strankeVuk JeremićBeograd

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju. OSTALI KOMENTARI (0)MOŽDA VAS ZANIMADivlji nar – voće i lekCRTA: Za opciju „da“ glasalo 57,4 odsto, na referendum izašlo 29,6 odsto građanaOvaj 4-nedeljni plan hodanja je idealan za mršavljenjeUsvojen set izbornih zakona: Partije će moći da se zadužuju samo u bankama i drugim finansijskim organizacijama

NAJČITANIJE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shares